Mein erste Woche in Berlin.

Hola amics i amigues!

Aquest és el primer post des de Berlín que escric. Ahir feia una setmana que vaig arribar i com podreu imaginar m’han passat moltes coses i he tingut que fer un fum de burocràcia i de cervesses, com podrieu imaginar!

Podriem dir que he trobat uns quants problemes amb l’idioma perque amb lo de l’anglés no tinc cap problema però hi ha molta gent que no parla anglés, o que fa com si no el parlara i el meu alemà és prou bàsic. Un dels casos típics és el Hausmeister, Herr Paech (Herr = Sr.), un home “molt amable” i molt alemà ell que és l’encarregat de la residència on estic quedant-me. Però poc a poc vaig soltant-me amb l’idioma, encara que em queda moltísim per a estudiar i aprendre.

També vos podria contar dos coses curioses que he trobat a Berlín.

La primera és que tot el món deu empadronar-se com a ciutadà quan arriba. Empadronar-se és un engorro perque les coles són incalculables i insoportables, però per empadronar-se cada ciutadà rep el anomenat BegrüßungsgeldEl Begrüßungsgeld no té la mateixa connotació en l’actualitat que fa uns 30-40 anys, però són uns diners (uns 100 euros) que reps per empadronar-te en la ciutat. Històricament quan alemanya estava dividida, era uns diners que el govern de la República Federal d’Alemanya (West Germany) entregava als visitants de la República Democràtica d’Alemanya (East Germany).

Altra cosa és la manera en la que la universitat repartix els estudiants per Berlín. La majoria d’estudiants ací en Alemanya viuen a residències del Studentenwerk que és un organisme del govern que s’encarrega d’otorgar residències als estudiants de les universitats i d’organitzar els comedors (Mensa) universitaris. Així que la universitat és rollo Harry Potter. Els estudiants estem repartits en unes quantes residències per Berlín.  Nosaltres ens encontrem a una que té un nom paregut a una de les cases de Hoghwarts, Hufflepuff.

Les pròximes entrades que escriga serà per a contar un poc coses de la història de Berlín així que en trobar un rato actualitzaré açò. Fins prompte!

Der Fernsehturm am AlexanderPlatz.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s